公交迷网 - 巴士之家

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

[澳门] 新馬路新增「金碧文娛中心」巴士站事宜2010.8.19(轉載)

來源:澳門新福利公共巴士公司

經交通事務局批準,為理順及減輕新馬路交通壓力,由2010年8月21日早上頭班車起,「新馬路」(永亨)巴士站將作巴士分流措施,並新增「金碧文娛中心」巴士站。
        為配合有關措施,新福利巴士公司往河邊新街方向之2、3A、5、7路線巴士將由原來停靠「新馬路」(永亨)巴士站改停靠前方約230米之「金碧文娛中心」巴士站上落客。而往提督馬路方向之3、4、6、8A、26A及33路線巴士則維持不變。

敬請乘客關注。倘有任何疑問,請致電新福利電話2827 1122

詳細道路消息可連結交通事務局
分享到:  QQ好友和群QQ好友和群 QQ空间QQ空间 腾讯微博腾讯微博 腾讯朋友腾讯朋友
收藏收藏
全澳所有經新馬路往內港/媽閣,停'新馬路'的巴士路線都會遷到'金碧文娛中心'巴士站..
唉'金碧文娛中心'巴士 ...
transmac_d01 发表于 2010-8-20 14:09

金碧系吾系就系內港這個站??搞到新馬路好像吾行得車敢

咁拆法一d都唔好...
叫旅客點行去大三巴...
transmac_d01 发表于 2010-8-22 20:06

可以系幾個站標明大山巴轉乘咩車到?姐系例如坐3路到16浦,16涌站應該標示附近的旅遊地點

太麻煩啦,不如所有車不停新馬路,揾幾部中型車車哂佢地去~
唔知得唔得呢~ : )
transmac_d01 发表于 2010-8-23 02:03

起吾到作用,之前兩家巴士公司都搞過旅遊線拉,星期6,日開,都系冇人坐,證明系冇需要個種線,加上新馬路都可以話系景點,我林D旅客寧願行上去多過坐車去

我覺得如有心搞應該開2--3條旅遊線,好像香港,廣州都系敢搞,佢之前得一條線仲找台車一腳踢,大兜之余又浪費時間,我就覺得如系行窄街應該另配小巴行走,大路就應該用大車,分兩條線,而且兩條線中間有共同站點,方便旅客去完一個景點之後可以坐返條線中途轉乘另一條線

個人覺得新馬路巴士線可以調整的只有三條。
一.18路不經新馬路,營地大街,草堆街等,改直行十六 ...
666666 发表于 2010-8-24 15:15

你好像只系把18同18A交換喎,起吾到咩作用.....
十卜方案3,21,26同38冇需要重複幾個站點
38線應該系負責減輕30線負擔,個人認為38線最好吾好再重行21同26線的站
算了吧..
你的38不就是33澳門+36??
只不過不經馬會吧...

好好在MLive學野吧,,
Mobc...唉,
YFung同我 ...
transmac_d01 发表于 2010-8-25 23:25

發洩咩?
??
佢話,呢個mobc似天文forum多過bus forum
特見報到九唔搭八,特班車又加埋落去喎~
(你知啦,佢對d車務好 ...
transmac_d01 发表于 2010-8-26 01:09

算吧,我都一年吾去了

我都想去MLIVE上學習,但註冊咗2個多月,都係沒發言權。
666666 发表于 2010-8-26 17:31

同學仔,吾好當人吾知先得GA,你多次註冊仲系註冊原因態度惡劣又爆粗,人地吾識你點知你系吾系kalon的下人

註冊原因我好似沒爆過粗。
666666 发表于 2010-8-26 18:38

真系要迫我畫公仔畫出場?

我已經在#33樓解釋清楚,並且我重申我係註冊原因沒講個任何啲粗口。
666666 发表于 2010-8-26 20:20

關於個人的事可以在MSN討論.....

想問下廣新褔利兄點解會知道佢爆粗??

另外,我建議陸同學多上MLive發你的'改線'帖.
這樣 ...
transmac_d01 发表于 2010-8-26 20:29

陸同學頭幾次系註冊原因態度惡劣,其中有個曾經出現"多9魚"來駡管理員

本人重申,我唔係kalon那個賤人的下人,點解我話佢賤人,你睇我這個貼就知
6月10日   我係澳門巴 ...
666666 发表于 2010-8-26 20:15

關於kalon的事,本人也明白陸同學的心情,kalon這人的確系罪大惡極,做錯事之後仲要把自己的錯誤強加別人頭上,他這種手段已經不只一次....

我沒講個"多?魚"罵你,是不是你夠錯了人。
666666 发表于 2010-8-26 20:45

不是駡我,而是另一位管理員