公交迷网 - 巴士之家

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索
返回列表 发新帖

一汽巴士@灰狗

关闭 [复制链接]
原帖由 yyc6880 于 2008-2-6 23:12 发表
E種車好難坐,座位之間距離太窄了!都唔明一汽當時點解會買E批車!垃圾啊~~

你知一汽架啦,买埋晒D平野,车身空间太细,当初仲要2X2配座位,梗系窄啦,唔可以讲距系垃圾既,点讲距都好过黄海
原帖由 麦基佬迪 于 2008-2-7 08:51 发表

你知一汽架啦,买埋晒D平野,车身空间太细,当初仲要2X2配座位,梗系窄啦,唔可以讲距系垃圾既,点讲距都好过黄海

冇错啦...就算呢批CBC有几垃圾都好..点都好过批DD6115S01...

其实真系林唔明3分..点解罗埋D垃圾车翻里跑...明明呢批车系6分自己唔要...俾5分都好过俾3分啦..
原帖由 gz6112sv2 于 2008-2-6 17:31 发表
问:灰狗唔系呢部咩???

甘衣种车叫咩也啊?米哥
其实,大家相误相信有广客存在啊/3/ !答案系有嘎,就系839啊!可惜现在武拍到 ,而且,503铜埋505都系价,只不过839系白马巴士咋嘛!
                       不过,以下呢两幅图,有人可能见过!再见!

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?注册

x
CBC车身空间小确实是个很严重的问题。灰狗铭牌写40座,80人,我认为是虚标的,拆了一排座位(30座)都未必能装到80人。我坐过58A的1841,才装了75人已经快不行了。不像YT,标7X人,装90人也不觉得有问题,司机说最多装过109人。

不过CBC也不是没有优点,至少悬挂比YT、AK都要好!
原帖由 GZ迷 于 2008-2-7 14:27 发表
其实,大家相误相信有广客存在啊/3/ !答案系有嘎,就系839啊!可惜现在武拍到 ,而且,503铜埋505都系价,只不过839系白马巴士咋嘛!
                       不过,以下呢两幅图,有人可能见过!再见!1036291036 ...

而家都几多线路仲存在广客~~~
SUCH AS:241,266,262等等~~~
                       不过,以下呢两幅图,有人可能见过!再见!1036291036 ...

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?注册

x

呢世界仲有大把广客好唔好.
原帖由 莫生 于 2008-2-7 14:24 发表

甘衣种车叫咩也啊?米哥

咩都唔叫.

广客梗系存在啦!而且至少仲会存在五年,经典既野永远都系甘出众

原帖由 喜欢坐59的学生 于 2008-2-7 17:55 发表

咩都唔叫.

我叫“大冷王”。
原帖由 每天坐12路车 于 2008-2-7 22:57 发表

我叫“大冷王”。

哦,5该塞,师兄....