公交迷网 - 巴士之家

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索
楼主: 麦基佬迪

广州巴士凭乜野要甘!!!

关闭 [复制链接]
原帖由 麦基佬迪 于 2007-5-6 21:46 发表

你系咪指广客6101啊?公认既经典啦,不过有小小过气啰,毕竟空调车先系依家既主流,唔会啊,我觉得空调车D味道还可接受哦

空调车开抽风会有浸up味架~~~~好难闻啊~~~~~可能就系因为呢浸味,我觉得D车好邋遢
唔会吖,咪当增长见识啰,其实司机真系好辛苦架,你睇一汽D司机,大多数都系骨瘦如柴甘!营养不良啊!
原帖由 麦基佬迪 于 2007-5-6 21:50 发表
唔会吖,咪当增长见识啰,其实司机真系好辛苦架,你睇一汽D司机,大多数都系骨瘦如柴甘!营养不良啊!

唔系啊~~有D女司机好肥架~???你识果D司机开乜车啊~~~~~
原帖由 carrie8601 于 2007-5-6 21:49 发表

空调车开抽风会有浸up味架~~~~好难闻啊~~~~~可能就系因为呢浸味,我觉得D车好邋遢

你一般系坐冷王、松芝、电装定系精益啊?一般冷王同松芝都应该唔会挂
原帖由 carrie8601 于 2007-5-6 21:54 发表

唔系啊~~有D女司机好肥架~???你识果D司机开乜车啊~~~~~

YT、AK都有啊
原帖由 麦基佬迪 于 2007-5-6 21:55 发表

你一般系坐冷王、松芝、电装定系精益啊?一般冷王同松芝都应该唔会挂

我唔知啊~~~2路车咯~~~~暂时系坐2路车觉得有呢个问题~~~~但系开佐空调就唔会~~~但系D车都系好邋遢,好似人哋好耐无搞过卫生咁~~~~~~~~~
原帖由 麦基佬迪 于 2007-5-6 21:57 发表

YT、AK都有啊

我问系开乜线路啊
哦,2路虽然系冷王,但系一般一汽D司机唔敢开到各空调太大,因为一汽有煤气指标,一个月用多左就要扣奖金,一般个司机愿意将风量调到最大已经好唔错了
原帖由 carrie8601 于 2007-5-6 21:59 发表

我问系开乜线路啊

6、22、27、33、50、78、133都有
原帖由 麦基佬迪 于 2007-5-6 22:02 发表
哦,2路虽然系冷王,但系一般一汽D司机唔敢开到各空调太大,因为一汽有煤气指标,一个月用多左就要扣奖金,一般个司机愿意将风量调到最大已经好唔错了

呵呵~~~~~D司机真系惨~~~~~
依家D司机有三千蚊一个月已经相当唔错了!
原帖由 麦基佬迪 于 2007-5-6 23:09 发表
依家D司机有三千蚊一个月已经相当唔错了!

咁事实上有无啊~?D司机唔系多劳多得乜~??????
原帖由 carrie8601 于 2007-5-6 23:19 发表

咁事实上有无啊~?D司机唔系多劳多得乜~??????

甘你就有所不知啦,依家已经唔系以前既承包制了,部分巴士公司,好似溢通,系规定工资既,加班除外,无论几多人都系甘多钱
原帖由 麦基佬迪 于 2007-5-6 23:26 发表

甘你就有所不知啦,依家已经唔系以前既承包制了,部分巴士公司,好似溢通,系规定工资既,加班除外,无论几多人都系甘多钱

:@ er~~~~~~唔明?????what is 承包制?????一汽同电车果D司机唔系多劳多得乜???
我发觉新穗果批低地板安凯的不路之处:地台太低,造成纸箱也装各太低,乘客投币几多,司机看不清楚。相反,恒通的果批穗景,有3级台阶,纸箱就在司机眼前,乘客少投币,投假币看得清清楚楚,一天以为公司挽回好多损失。