公交迷网 - 巴士之家

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索
楼主: 赖皮狗

GZ6112S3~劣照!

关闭 [复制链接]
哇...有呢种自诊装置噶???

呢种车绝对好飞啦..又好整..
原帖由 赖皮狗 于 2008-11-28 23:39 发表

系啊..如果有故障代码可以用另外一台电脑清除! 系啊.6个档好好飞

我有个疑问困扰左我好耐...点解马会同新福利用油个机头反而仲干净过用煤气D三汽机头既..

仲要系每部车都系甘喔..
原帖由 奔驰CITARO 于 2008-12-1 14:46 发表

之前睇TVB啲节目讲过香港啲煤气的士尾气污染严重(污染效果重衰过香港仅存果5部柴油的士),而且引擎机头污糟邋遢,原因系煤气引擎保养不足。。。。。。我估三汽啲煤气引擎没好好保养

应该系啦..有时冲个引擎又惊D水由个火嘴入左落个缸度..
原帖由 奔驰CITARO 于 2008-12-1 18:54 发表

都唔明JW,明知煤气引擎使用麻烦,又易着火,仲要推广。。。。。。。唉

推行左距米名利尽收咯...又唔洗距埋单...距负责食姐嘛..
原帖由 麦基佬迪 于 2008-12-5 06:59 发表

我霖有可能系因为LPG用蒸发器,汽缸内既压缩比有问题,燃烧所产生既微粒更加多,而且汽缸内排气压力唔够导致经常排气唔彻底,微粒残留系汽缸壁既原因挂。而柴油既混合气比LPG容易配,压燃果阵火焰前锋容易扩散,汽 ...

好专业啊 ...我霖应该都系..实在太邋遢啦.